Over mij

Mijn foto
hallo ik ben stijn en dit is mijn blog

dinsdag 24 mei 2011

Roken in de auto moet verboden worden

Dit staat nog niet in de wet als het over rookverbod op bepaalde plaatsen gaat. Alhoewel er toch in staat dat je niet mag roken op je werk. Dat is voor velen in de auto of vrachtwagen want dat wordt ook als werkplaats aanzien. Roken in achter het stuur is in feite al een overtreding staat in de theorie schriften van het rijexamen. Je moet je handen op het stuur houden en 10 over 10 plaatsen. Een sigaret kun je niet helemaal oproken zonder hem uit je mond te doen waarbij je het stuur met 1 hand moet loslaten want het as van de sigaret wat doe je daarmee? Smijt je het as in het assenbakje heb je het risico dat het naast het bakje valt want je bent ondertussen aan het kijken naar de weg. Als je het door de ruit smijt vervuil je eerst en vooral nog eens het milieu wat je zowiezo al doet met roken. Maar een tweede risico is als je de ruit open zet je brengt de sigaret naar de ruit is er veel kans dat er as naar vanachter in de auto waait. Stel je voor een kind zit op de achterbank en krijgt het as in zijn oog. Of het as vliegt op de achterbank het heeft nog steeds warm en het stof vliegt in brand. Hoe zal je je sigaret aansteken terwijl je aan het rijden bent want als je de sigaret aansteekt zonder te kijken kan je oftewel verbranden of misschien de aansteker laten vallen en een aansteker in de auto is niet direct afgekoeld en dan zit je weer met dat brand gevaar.

Voor mensen die in de fille staan en nerveus worden en snakken naar een sigaret wat doen we daar dan mee?
Er zijn genoeg andere dingen waar nicotine in zit want dat is het probleem van een roker de nicotine verslaving. Men kan bijvoorbeeld een nicotine pleister gebruiken voor men vertrekt of een kauwgom in je mond steken waar nicotine in zit. Er zijn genoeg alternatieven die je kan gebruiken om aan je nicotine te geraken. En als je dan echt snakt naar een sigaret om de bepaald aantal kilometers is er een parking.

Al gedacht aan de passieve meerokers?
Passief meeroken is wetenschappelijk bewezen even slecht of zelfs slechter dan actief roken.  Bij passieve meerokers wordt de kans op kanker verhoogd tussen de 16 - 19%. Dit blijkt uit onderzoek van het International Agency for Research on Cancer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten